De innerlijke mens

Innerlijke mens

Jij leeft in een wereld waarin mensen veelal bezig zijn met uiterlijke zaken.

Hierbij kun je vooral denken aan het volgende:

 • Hoe ze eruitzien qua uiterlijk, qua kleding en hoe ze overkomen op hun omgeving.
 • Hoe ze overkomen bij andere mensen qua algemene indruk en of ze goed liggen bij hun omgeving.
  Statussymbolen spelen hierbij een belangrijke rol:
 • Denk aan het hebben van een mooie auto, een mooi huis wat de sociale status verhoogt. Vooral als het iets is wat onbereikbaar is voor vele anderen. Zoals mooie schoenen, dure kleding of dure apparatuur dan kunnen velen daar hun status aan ontlenen.
 • Hiërarchie en prestige zijn zaken die belangrijk zijn voor mensen omdat het hen maakt wie ze zijn. Of juist wie ze graag zouden willen zijn omdat dit nog ontbreekt in hun leven. Samenvattend vallen vele van deze zaken onder sociale status en wie jij bent aan de buitenkant.
  Het punt is dat de omgeving een rol speelt en mensen beïnvloedt. En dat ze iemand laten zien die ze in werkelijkheid niet zijn. Vaak zie je op social media dat het bij iedereen zo goed lijkt te gaan en zelden verkeerd. Het is als een droomwereld waarin elk huwelijk goed is. Alleen zie je dat velen zich daarin verliezen en willen doen voorkomen naar de buitenwereld toe dat alles goed gaat, terwijl dit misschien helemaal niet zo is.
  Veel mensen beseffen vaak niet dat er behalve een buitenkant ook een binnenkant is. Deze wordt vaak over het hoofd gezien. Ik noem het de innerlijke mens.
  Het is hard werken aan je innerlijke mens. Dit is belangrijk, omdat het de persoon is die jij werkelijk vanbinnen bent. Het is de persoon die velen om jou heen niet kennen. Wat vanbinnen is, zal ook van buitenaf zichtbaar moeten worden.
  Wat leeft er in jou? Wat zit er in je hart? En hoe omschrijf jij jezelf? In de vorm van wat jij denkt en voelt. Bijvoorbeeld je innerlijke gemoedstoestand.
  Velen vinden het moeilijk om over zichzelf te praten, omdat ze niet weten wie ze echt vanbinnen zijn.
  Een belangrijke rol speelt hierbij jouw persoonlijke gedachtewereld, jouw dromen en ook de beelden die jij ziet. Want onze uiterlijke mens, de persoon die mensen fysiek zien, die zal komen te vervallen. Maar onze innerlijke mens dient van dag tot dag vernieuwd te worden.
  Behalve een natuurlijk leven hebben we ook een spirituele/geestelijk leven. Dat anders is dan het leven van deze wereld. Het is een wereld die van de buitenkant niet zichtbaar is. Want het is de onzichtbare kant van ons leven. Het is een leven dat we meestal verborgen willen houden voor onze omgeving.
  Wanneer je je uiterlijk verwaarloost, dan is dit vrijwel meteen zichtbaar en kunnen mensen om je heen jou hierop wijzen.
  Wanneer je je innerlijke mens verwaarloost, dan is dit voor de buitenwereld niet direct zichtbaar. Of ze zullen nooit exact ‘hun vinger erop kunnen leggen’.
  Want niemand kan direct aan jou zien dat je bijvoorbeeld pornoverslaafd bent, negatieve gedachten of gevoelens hebt. Of last hebt van nachtmerries, onreine gedachten, schaamte, schuldgevoelens, vreemde dromen of dat je gewoon eenzaam en ongelukkig bent. Omdat je niet aan de eisen van anderen, jezelf of van dit leven kan voldoen. Vrijwel niemand weet dat, tenzij zij dit helder kunnen zien. Of ze kennen jou door en door.
  Dit geldt ook voor een negatief zelfbeeld. Een negatief zelfbeeld komt voort uit afwijzing of innerlijke frustraties van mislukkingen in jouw leven. Hierdoor kan het ook een last zijn.
  Meestal zijn we onder druk van onze omgeving meer bezig met de uiterlijke zaken van het leven. We zijn constant bezig met het opsparen van schatten en rijkdommen hier op deze wereld en we zijn bezig met materiële zaken.
  In deze coaching en training zullen we daar ook onze aandacht op richten.
  Hoe we kunnen werken aan de innerlijke mens die onzichtbaar is voor de buitenwereld. Deze innerlijke mens is wel zichtbaar voor jou wanneer je diep gaat zoeken en graven vanbinnen. Denk bijvoorbeeld aan traumaverwerking of innerlijke wonden door slecht verlopen relaties.
  Soms heeft het hart genezing nodig of zijn er teleurstellingen van onvervulde beloften die moeten worden verwerkt.
  Wanneer je je innerlijke mens verwaarloost, zal je als persoon nooit tot volledige wasdom kunnen komen. Dit komt omdat er vele zaken blijven liggen die eigenlijk afgesloten hadden moeten worden.
  Wanneer je ziek bent of je hebt een wond dan verzorg je die toch ook? Zo moet je ook voor je innerlijke verwondingen zorgen. Verwondingen die in je ziel zijn geslagen.
  Navayo heeft veel mensen gezien en ook mogen coachen en trainen die zo bezig waren met anderen, dat zij zichzelf vergaten. Ze wilden de halve wereld bij wijze van spreken redden, maar in plaats daarvan brachten ze vooral schade toe aan hun eigen ziel.
  Wanneer jij jezelf verwaarloost, vergeet je te investeren in je eigen toekomst en leven.
  Door te werken aan jezelf, kun je vrede vinden in jezelf maar ook met en bij anderen.
  In dit traject kunnen we de verborgen zaken in jouw leven oppakken, zodat je in staat bent te schitteren op die gebieden waar je nog gebroken bent. Gebieden die veelal te maken met het hart en het gevoel.
  En wanneer jij voor jezelf deze zaken goed op een rij hebt staan, kunnen we werken aan een proces dat je helpt om nog grootser te zijn.

Eerste sessie

Tijdens deze sessie maken wij kennis met elkaar en laat ik zien wat ik voor je kan betekenen.

De eerste sessie (30 minuten) is gratis.

Wil je na de eerste sessie verder gaan, dan krijg je vooraf een transparante offerte, dus geen verassingen achteraf.