Doelstelling

Doelstelling

Het doel is om je handvaten te geven waarmee je van binnenuit weer geactiveerd kan worden.

Als mens word je al in het vroegste stadium van je leven, zelfs nog in de buik van je moeder, gevormd voor de rest van je leven. Het kan echter zijn dat je soms vast komt te zitten en niet goed weet waardoor dat komt, of hoe je het moet aanpakken om dat om te buigen. Als je moeder bijvoorbeeld ongewenst zwanger van je werd, kan dit ervoor zorgen dat jij je al je hele leven ongewenst voelt. Er kunnen hierdoor emotionele blokkades zijn ontstaan, waardoor je gedrag en gedachtes hebt ontwikkeld die belastend voor jou zijn.

Om dit aan te kunnen pakken is het belangrijk terug te gaan naar jouw kern. Die kern moet weer geactiveerd worden. Dit kan in gang gezet worden door te geven en te delen. Alles wat je geeft, zaait en deelt, zal in dit universum weer teruggegeven worden aan jou. Wat jij zaait, zal je oogsten. Want zo werkt het goddelijke universum. Alleen is het belangrijk dat je niet meer alleen kijkt naar je onmogelijkheden en je zwaktes. Maar dat je gaat wandelen in je volledige potentie, je mogelijkheden en je sterke kanten. De bedoeling is dat je je sterke kanten leert te herkennen en te erkennen.

Waardoor je deze kant van jezelf optimaal leert te gebruiken.

Het gevolg is dat je ruimte krijgt om nieuwe dingen (aan) te leren, als je je aandacht verlegt van je zwakke punten naar je sterke punten. Ook hier geldt, wat je aandacht geeft groeit.

Het natuurlijke leven is het leven in deze wereld waarin alles groeit, bloeit en leeft.

Er zijn mensen die blind zijn waardoor ze niet kunnen zien, of doof zijn waardoor ze niet kunnen horen. Iemand die blind is, weet niet waar hij loopt en heeft een stok nodig om hem te helpen, of iemand die hem bij de hand neemt om hem te leiden.

Dit geldt ook voor de innerlijke mens, de spirituele kant. Iemand die niet weet welke weg hij in zijn leven bewandelt, is ook als een blinde die niet weet waar hij loopt. Alleen is hij spiritueel blind, omdat hij struikelt in velerlei opzichten.

Vrijwel iedereen heeft dromen, maar toch zijn er mensen die niet meer dromen als ze slapen. Als jij niet meer droomt als je slaapt, is de communicatie met je innerlijke mens verbroken. Je communicatie met je innerlijk is ook verbroken als je dromen alleen maar bestaan uit nachtmerries. Of wanneer je alleen maar vreemd of raar droomt. Gebeurtenissen uit het verleden kunnen hieraan ten grondslag liggen. Of een verhard en stenen hart, waardoor je moeilijk of vrijwel niet meer bij je gevoel kan komen.

Het doel is om je handvaten te geven waarmee je van binnenuit weer geactiveerd kan worden.

En dat er orde en richting komt in je leven, wanneer je te kampen hebt met trauma’s, angsten, onzekerheden of nachtmerries. Of wanneer je zelfs helemaal niet meer droomt. Dromen is zo belangrijk. Pas wanneer je droomt, kun je je dromen realiteit laten worden. En zien in hoeverre ze haalbaar voor je zijn, door niet alleen maar een luisteraar te zijn, maar ook iemand die in actie komt. Door je dromen om te zetten in daden. Hiervoor is het belangrijk dat een gebroken of beschadigde identiteit kan genezen en helen. Jouw wensen zijn voor mij belangrijk om dat doel te bereiken.