Verborgen leven en een goede vrucht

Een boom met goede en slechte vruchten

We hebben allemaal wel eens te maken met klachten, pijnen en verdriet die van buitenaf niet zichtbaar zijn. Maar wat als deze klachten structureel zijn? Wat als je altijd vermoeidheidsklachten hebt, of hoofdpijn en andere pijnklachten? Op een gegeven moment kunnen deze klachten negatieve denkbeelden ontwikkelen. Voor jezelf maar ook naar je omgeving toe. Alleen kunnen mensen het niet zien vanaf de buitenkant. En wanneer ze er mee geconfronteerd worden denken ze dat het smoesjes zijn. Dit komt omdat ze niks aan jou kunnen zien. Je kan ook rondlopen met geheimen die niemand over jou weet, geheimen waar jij niet trots op bent. Waardoor je een verborgen leven hebt, of een tweede leven leidt naast je normale leven. Dit is meestal een leven naast je baan en je gezin. Een verborgen of geheim leven omdat je bijvoorbeeld een gok- of pornoverslaving hebt, je vrouw of kinderen mishandelt, overspel pleegt, of boze gedachten hebt, of gevoelens van haat die jij koestert naar anderen toe. Dit kan slechte vruchten voortbrengen in jouw leven. Meestal ontstaan door negatieve gedachten waarmee ze gevoed zijn. Deze gedachten hebben op een bepaald moment vrucht gebaard, doordat ze in jouw hart zijn gekomen. En uiteindelijk leiden ze tot deze misstappen.

Je kan emotionele en innerlijke verwondingen hebben, vanwege gebeurtenissen in het verleden. Alleen kan niemand ze begrijpen of zien. Bijvoorbeeld verbroken relaties, het verlies van een geliefd persoon, een scheiding van je ouders of een echtscheiding waarbij je zelf betrokken bent geweest. Al deze gebeurtenissen zorgen voor innerlijke pijn en verdriet. Toen Navayo geveld werd door clusterhoofdpijn kon zijn omgeving dit aan de buitenkant ook niet aan hem zien of merken. Maar het was er wel.

In deze coaching en training wordt dieper ingegaan op hoe je uit moeilijke situaties kan komen. Het begint altijd bij jezelf. Het begint met het vergeven van jezelf of de ander. En acceptatie. Accepteren zoals het is. Navayo zal je coachen en trainen en handvaten geven vanuit deze praktijk. Hoe je sterker uit een negatieve situatie kunt komen, of iets wat er momenteel gaande is in jouw leven kan overwinnen en afsluiten. Je kunt dan een start maken met een nieuw hoofdstuk in jouw leven. Navayo werkt met een bron waarbij zuiverheid, waarheid en licht belangrijk zijn. Er zijn ook bronnen waar hij je mee naartoe neemt die onzuiver zijn voor training, coaching of hulp. Daarom kun je aan de vruchten elke boom herkennen en of die boom goede of slechte vruchten voorbrengt. Deze bomen zijn wij en de vruchten staan voor ons karakter. Iemand die slechte en negatieve woorden spreekt, dat is iemand naar wie je niet meer wilt luisteren. Dit zijn woorden die je hart ziek kunnen maken. Echter dit geldt ook voor woorden die vanuit een verborgen en verkeerde bron gedeeld worden. Daarom is onderscheid en inzicht o zo belangrijk. Een mooie metafoor en vergelijking die je hierbij kunt maken is dat we slecht en bedorven voedsel ook niet opeten in het natuurlijke leven.

Van een boom die slechte vruchten voortbrengt mag je niet eten. Omdat het ons hart ziek kan maken. Wat je nodig hebt is een gezond hart en dat kan alleen door gezond geestelijk voedsel. Net zoals we voor een gezond lichaam ook goed voedsel nodig hebben. Je kan smaak toevoegen door zelf het zout te zijn. Wanneer jij je laat overmannen door tegenslagen, dan kun je zoutloos en futloos raken. Waardoor jij waardeloos en lamlendig in het leven kan komen te staan. In deze coaching en training leer je een weg te bewandelen die je nog niet kent. Het is een training en coaching die staat voor transformatie en verandering. Je leert jezelf beter kennen. Je zal leren dat mensen eigenlijk net als bomen zijn die goede of slechte vruchten kunnen voortbrengen. Ons karakter speelt daarin ook een belangrijke rol. Want geen enkele goede boom die goede vruchten voortbrengt, kan een slechte wortel hebben. Wanneer de wortel niet goed is, kan de vrucht ook niet goed zijn. In deze coaching gaan we dieper in op het ontvangen van de juiste (spirituele) voeding. Alleen dan kun je goede dingen produceren. Dit houdt in dat we niet alleen in het natuurlijke gezond moeten eten. Ook in ons geestelijk leven moeten we goede gezonde voeding nuttigen. Wanneer dit niet het geval is, kun je geestelijk sterven. Net zoals je fysiek kan sterven wanneer je ongezond blijft eten. Wanneer jij je planten niet goed voedt en water geeft, kunnen die na verloop van tijd ook doodgaan. In deze training leer je hoe jij vruchtbaar kan zijn in de dingen die je doet, zowel maatschappelijk als in je privéleven.

Eerste sessie

Tijdens deze sessie maken wij kennis met elkaar en laat ik zien wat ik voor je kan betekenen.

De eerste sessie (30 minuten) is gratis.

Wil je na de eerste sessie verder gaan, dan krijg je vooraf een transparante offerte, dus geen verassingen achteraf.