Spirituele gevangenis

Er zijn twee soorten gevangenissen

Je kan in een gevangenis zitten omdat je een misstap hebt begaan en schuldig bent bevonden. Hierdoor zit je gedwongen vast voor een bepaalde tijd en kun je niet vrij gaan en staan waar je maar wilt. En nadat jij je tijd hebt uitgezeten ben je weer vrij om te gaan waar je wilt. Het stigma van deze gevangenschap kan, ondanks dat je weer vrij bent, geestelijk gezien echter nog steeds aanwezig zijn. Daarom zien we dat er 70% recidive is onder mensen die gevangen hebben gezeten. Wat betekent dat ze vaak terugvallen in hun oude patroon.

Er zijn ook mensen die geestelijk gevangenzitten. Voor deze doelgroep is deze coaching en training.  Deze mensen hebben het gevoel dat ze al levenslang vastzitten en hoewel zij ‘’vrij’ behoren te zijn, zijn ze fysiek vrij maar geestelijk toch gebonden.

Iemand kan geestelijk/spiritueel gevangenzitten omdat hij “fysiek emotioneel” verwond is. Ook dat kan een handicap zijn maar dan een “geestelijke handicap”, in plaats van dat er sprake is van een verstandelijke handicap.

Dit kan veroorzaakt zijn door afwijzing, het niet kunnen vergeven van de ander, teleurstellingen van onvervulde beloftes en verlangens, haat, boosheid, onvrede,

Overgevoeligheid (als je je dingen te veel aantrekt of gevoelig bent voor wat anderen van je denken of vinden).

Hieronder vallen ook trauma’s, frustraties en onmacht en niet gelukkig in het leven staan.

Het kunnen nachtmerries zijn, vreemde dromen, onzekerheid en schuldgevoelens.

Dit zijn allerlei zaken die voor emotionele verwondingen kunnen zorgen.

Wanneer deze zaken wortelschieten kunnen ze zorgen voor een ‘stenen hart’.

Dit houdt in dat je steeds gevoellozer wordt voor alles wat er om je heen gebeurt, waardoor je steeds verder af komt te staan van jouw hart en gevoel. Daardoor kun je het contact verliezen, waardoor je niet meer geaard bent in jezelf. Je bent niet meer met je volledige aandacht en bewustzijn aanwezig in jouw lichaam.

Het goede nieuws is dat je ervan af kan komen en dat volledig herstel mogelijk is.

Hieronder een opsomming van zaken die kunnen vallen onder “spirituele gevangenschap”. Wie weet herken je jezelf wellicht in één of meerdere van onderstaande punten:

 • Een relatie of vriendschap die steeds na zes weken opeens en zonder enige opgaaf van reden eindigt.
 • Een werkcontract dat steeds niet wordt verlengd of niet wordt omgezet naar een langdurig contract. Waardoor je steeds moet wisselen van baan.
 • Wanneer je dingen bestelt via internet komen ze niet aan of zijn ze beschadigd.
 • Je raakt steeds betrokken bij ongelukken of je hebt steeds pech met afspraken of dingen die fout gaan.
 • Je bent vaak moe of raakt om de gekste dingen ziek, er is altijd wel wat aan de hand zonder dat je begrijpt wat het is.
 • Je raakt vaak dingen kwijt of je hebt het idee dat je de regie verloren bent over je leven.
 • Je wordt gekweld door nachtmerries, nare dromen en negatieve gedachten, mislukkingen in je leven of je zit gewoon in de put en in de knoop met jezelf. Of anderzijds met je omgeving.
 • Zodra je onder druk komt te staan, gaat er van alles mis of schiet je in de stress. Je kan moeilijk omgaan met spanning. Je hebt een laag zelfbeeld en vindt jezelf nooit goed genoeg.
 • Mensen maken misbruik van jou en je hebt moeite met nee tegen hen te zeggen.
 • Je wordt aangevallen door negatieve of onreine gedachten in jouw denkwereld. Waardoor je jezelf vies en onrein voelt vanbinnen.
 • Andere zaken die hiermee overeen lijken te komen.

Het zijn vaak dingen die structureel lijken te gebeuren in het leven van deze mensen. Omdat er sprake is van een bepaald patroon dat steeds terugkomt. Er zijn ook nog andere zaken die hieronder vallen. Tijdens deze training en coaching word je intensief begeleid om hiervan vrij te komen.

Van jou als client/coachee wordt een actieve houding verwacht omdat de oplossing al in jou zit.

Zelfs mensen die niet geestelijk gevangenzitten kunnen leren hoe ze steeds meer in doorgaande vrijheid kunnen wandelen. Want de oorzaak van geestelijke en emotionele gebondenheid is een geestelijk gevangenschap. Doordat je niet kunt doen wat je graag zou willen doen. De sleutels die tijdens deze training vrijkomen, zijn bedoeld om ook anderen te helpen die met soortgelijke problemen kampen.

Eerste sessie

Tijdens deze sessie maken wij kennis met elkaar en laat ik zien wat ik voor je kan betekenen.

De eerste sessie (30 minuten) is gratis.

Wil je na de eerste sessie verder gaan, dan krijg je vooraf een transparante offerte, dus geen verassingen achteraf.